gtag('config', 'G-EEV9XWBXFD');

Daan de Haas van Dorsser

"Iedereen kan groeien"

Achtergrond en drijfveren

Hallo, ik ben Daan.

De achtergrond voor mijn coachingspraktijk (zie ook mijn LinkdIn-profiel) is een ruim 40-jarige carrière, waarbij ik mede in diverse managementfuncties veel ervaring heb opgedaan met het begeleiden, stimuleren en motiveren van mensen. Ik ben altijd bezig (geweest) de mensen uit mijn teams op de juiste plek te zetten en heb ontdekt dat hier mijn kracht en passie liggen. Op basis hiervan heb ik in 2013 besloten helemaal mijn hart te volgen en heb ik een carrièreswitch gemaakt. Na het volgen van een gedegen coachopleiding bij VistaNova heb ik mij in 2014 gevestigd als zelfstandig loopbaanadviseur, talentcoach en burn-outconsulent.

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het voor mensen (en organisaties!) is om in je kracht te staan, maar nog belangrijker is het dat je als individu je hart kunt volgen en dat je met passie je werk kunt doen. Daarom begeleid ik graag mensen met levens- en loopbaanvragen. Ik geniet van de dagen dat ik zie dat het “kwartje” valt. Mijn motto is dan ook “iedereen kan groeien”.

Mijn aanpak

De aanpak die ik gebruik kenmerkt zich door een warme en persoonlijke benadering. Als coach ben ik officieel Noloc erkend en ik ben tevens gecertificeerd TMA-teamprofessional. Ik bereik altijd een goed resultaat door het inzetten van mijn eigen kwaliteiten, zoals mijn uitstekende communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid, integriteit, directheid en gevoel voor humor. Door mijn achtergrond en persoonlijke aanpak ontstaat er een win-win situatie voor iedereen.

Visie

Ik geloof in de kracht van de mens, zeker wanneer je in staat bent je passie te volgen.  Het is mijn visie dat iedereen in staat is  persoonlijke groei door te maken. Hiervoor is het nodig dat je met jezelf in harmonie leeft en dat je bereid bent om voortdurend nieuwe wegen in te slaan. Gelukkig komt bijna iedereen in beweging als de “beloning” aan het eind van de weg groot genoeg is. Bij beloning kan je denken aan het krijgen van nieuwe energie en/of aan het nu eindelijk voor jezelf kiezen. 

Soms word je op een nieuw pad gedwongen door een (on)gewenste verandering in je persoonlijke of werksituatie. Elke verandering in je persoonlijke of werksituatie roept loopbaan- en levensvragen op. Je krijgt het gevoel dat je op een kruispunt staat en vraagt je af:
Welke weg neem ik?
Wat is verstandig?
Wat levert deze nieuwe weg mij op?

Opeens zijn alle zaken die jarenlang zo vanzelfsprekend waren, zoals bijvoorbeeld een duidelijk carrièrepad of een vast dienstverband, dat niet meer.
Veel mensen weten ergens diepweg in hun gevoel wel welke pad zij het liefste willen bewandelen, maar ze zijn verleerd naar dit gevoel te luisteren. Ook zijn er allerlei belemmeringen die je beperken in het maken van keuzes. Hier kan het helpen om eerst eens even stil te staan bij de ontwikkelingen in je leven en je loopbaan. Het is mijn overtuiging dat dit stilstaan helpt om nieuwe richting te geven en  nieuwe energie los te maken. Nieuwe inzichten vormen dan een nieuwe basis voor verdere persoonlijke groei.

Missie

Mijn missie is mensen te laten groeien met nieuwe energie. Ik breng je zo snel mogelijk terug in het arbeidsproces of naar de door jouw gewenste verandering. Dit in een zo aansprekend mogelijke omgeving, rekening houdend met het best passende (loopbaan)perspectief. Jouw coachingsvraag is hierbij leidend. Mijn activiteiten zijn erop gericht om je zelfinzicht te vergroten. Ik help om eventuele belemmeringen en blokkades op te ruimen en daarmee nieuwe energie vrij te maken. Door het onder begeleiding zelf(!) hard te werken is het mogelijk een nieuwe basis te krijgen. Hiermee kun je met passie een nieuwe weg inslaan.

Ik realiseer deze missie door het inzetten van mijn eigen achtergrond en kwaliteiten zoals, mijn uitstekende communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid, integriteit, directheid en gevoel voor humor. Daarnaast borg ik de kwaliteit van mijn aanpak door bijhouden en vergroten van mijn kennis door regelmatige scholing en intervisie met vakgenoten.

Wacht niet langer.

Begin met groeien !

Top