Daan de Haas van Dorsser

"Iedereen kan groeien"

Mijn achtergrond en drijfveren

Hallo, ik ben Daan.

Als achtergrond voor mijn coachingspraktijk (zie ook mijn LinkdIn-profiel) heb ik een bijna 40-jarige carrière, waarbij ik mede in diverse managementfuncties veel ervaring heb opgedaan met het begeleiden, stimuleren en motiveren van mensen. Ik ben altijd bezig (geweest) de mensen uit mijn teams op de juiste plek te zetten en heb ontdekt dat hier mijn kracht en passie liggen. Op basis hiervan heb ik in 2013 besloten helemaal mijn hart te volgen en heb ik een carrièreswitch gemaakt. Na het volgen van een gedegen coachopleiding bij VistaNova heb ik mij in 2014 gevestigd als zelfstandig loopbaanadviseur, ontwikkelcoach en burnoutconsulent.

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het voor mensen (en organisaties!) is om in je kracht te staan, maar nog belangrijker is het dat je als individu je hart kunt volgen en dat je met passie je werk kunt doen. Daarom begeleid ik graag mensen met levens- en loopbaanvragen. Ik geniet van de dagen dat ik zie dat het “kwartje” valt. Mijn motto is dan ook “iedereen kan groeien”.

Mijn aanpak

De aanpak die ik gebruik kenmerkt zich door een warme en persoonlijke benadering. Als coach ben ik officieel Noloc erkend en ik ben tevens gecertificeerd TMA-teamprofessional. Ik bereik altijd een goed resultaat door het inzetten van mijn eigen kwaliteiten, zoals mijn uitstekende communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid, integriteit, directheid en gevoel voor humor. Door mijn achtergrond en persoonlijke aanpak ontstaat er een win-win situatie voor iedereen.

Visie

Ik geloof in de kracht van de mens, zeker wanneer je in staat bent je passie te volgen. Leef met jezelf in harmonie en wees bereid bent voortdurend nieuwe wegen te bewandelen. Het is mijn visie dat iedereen in staat is een persoonlijke groei door te maken. Gelukkig komt bijna iedereen in beweging als de “beloning” aan het eind groot genoeg is. Hierbij kan je denken aan het krijgen van nieuwe energie en/of aan het nu eindelijk voor jezelf kiezen. 

Soms word je op een nieuw pad gedwongen door een (on)gewenste verandering in je persoonlijke of werksituatie. Elke verandering in je persoonlijke of werksituatie roept loopbaan- en levensvragen op. Je krijgt het gevoel dat je op een kruispunt staat en vraagt je af: Welke weg neem ik? Wat is verstandig? Wat levert deze nieuwe weg mij op?

Opeens zijn alle zaken die jarenlang zo vanzelfsprekend waren, zoals een duidelijk carrièrepad of een vast dienstverband, dat niet meer.
Veel mensen weten ergens diep weg wel welke weg zij het liefst willen bewandelen, maar ze zijn verleerd naar dit gevoel te luisteren. Ook zijn er allerlei belemmeringen die je beperken in het maken van keuzes. Hier kan het helpen om eerst eens even stil te staan bij de ontwikkeling van je leven en loopbaan. Het is mijn overtuiging dat dit even stilstaan helpt om richting te geven, nieuwe energie los te maken en de basis vormt voor verdere persoonlijke groei.

Missie

Mijn missie is mensen te laten groeien met nieuwe energie. Ik breng je zo snel mogelijk terug in het arbeidsproces of naar het door jouw gewenste niveau. Dit in een zo aansprekend mogelijke omgeving, rekening houdend met het voor alle betrokkenen best passende (loopbaan)perspectief. Jouw coachingsvraag is leidend. Mijn activiteiten zijn erop gericht om het zelfinzicht te vergroten. Ik help eventuele belemmeringen en blokkades op te ruimen en nieuwe energie vrij te maken. Door het onder begeleiding zelf(!) hard te werken is het mogelijk een nieuwe basis te krijgen. Hiermee kun je met passie een nieuwe weg inslaan.

Ik realiseer deze missie door het inzetten van mijn eigen achtergrond en kwaliteiten zoals mijn uitstekende communicatieve vaardigheden, resultaatgerichtheid, integriteit, directheid en gevoel voor humor. Daarnaast borg ik de kwaliteit van mijn aanpak door bijhouden en vergroten van mijn kennis door regelmatige scholing en intervisie met vakgenoten.

Wacht niet langer.

Begin met groeien !