Loopbaancoaching

Koersonderzoek of realitycheck

“Benut jij je potentieel?”

Nog steeds op het juiste carrièrepad?

Loopbaancoaching kan je helpen deze vraag te beantwoorden. Vrijwel iedereen vraagt zich tijdens zijn of haar carrière wel eens af of hij/zij zich nog op het juiste spoor bevindt.

  • “Maak ik wel gebruik van mijn mogelijkheden?”
  • “Zit ik wel op de juiste plek?”
  • “Doe ik het werk van mijn dromen?”
  • “Klopt de werk/privébalans nog wel?”

Deze gedachten leiden vaak tot focusverlies in het werk en een compleet gevoel van onrust. Ook werkgevers ervaren deze onrustgevoelens en niet zelden leidt dit tot twijfel bij de werkgever over loyaliteit en inzetbaarheid en daarmee tot discussie over het dienstverband. Een herijking van je loopbaanpad kan een goede manier zijn om nieuwe energie te vinden. Deze herijking is mogelijk via een gedegen loopbaanadvies door een zgn. koersonderzoek of een realitycheck van de door jouw gemaakte keuzes.

Onrustgevoelens?

Ook wanneer er sprake van overbelasting is worden onrustgevoelens steeds sterker. Vaak zijn dit zelfs de eerste symptomen van een mogelijke burnout. Ook komt het voor dat er sprake is van een te lage belasting en te weinig verantwoordelijkheden. Hierdoor is er veel tijd voor bijvoorbeeld privé-activiteiten zoals e-mailen en internetgebruik. Je krijgt een gevoel dat een minuut wel een uur duurt. Er kan dan sprake zijn van een zogenaamde “bore-out”. De gevolgen van een bore-out lijken sterk op die van een burnout met dezelfde mogelijk ernstige gevolgen. Ook in dit geval is een herijking van je carrière door een gedegen loopbaanadvies een goede investering in je toekomst.

Een droombaan?

Een nieuwe baan lijkt al snel een goede optie. Maar bestaat die droombaan eigenlijk wel? En als je die droombaan weet te bemachtigen, biedt dat dan de echte oplossing voor je onrust, of doemen dezelfde vragen alweer snel op? Een gedegen loopbaanadvies d.m.v. een koersonderzoek of reality-check is in dat geval een goede basis om vol zelfvertrouwen een nieuwe toekomst te beginnen.

Mijn aanpak

Ik ben goed bekend met het werkterrein van loopbaancoaching en -advies en gebruik een beproefde methode waarin in 4 tot 6 individuele gesprekken de carrièrekoers wordt herijkt. Aan het eind van het traject volgt een individueel carrièreadvies waarin o.a. de opties “blijven” of “vertrekken” zorgvuldig tegen elkaar zijn afgewogen. Een (aanzet tot) een actieplan is een van de producten van het koersonderzoek.

Na een koersonderzoek kan verder worden gewerkt aan bijvoorbeeld het optimaliseren van het cv en het LinkedIn-profiel. Zie ook solliciteren.

Loodsboot

Koersonderzoek of reality-check

Na een vrijblijvend intakegesprek waarin inzicht wordt verkregen in identiteit, motivatie en ambitie volgen een aantal sessies waarin naast het vaststellen van talent(en) en ervaring de volgende zaken aan de orde komen:

  • een gezamenlijke analyse van het recente verleden en de huidige situatie. Dit gebeurt onder andere door biografisch (vanuit je eigen biografie) te werken. Ook zet ik hier veelvuldig de Talenten Motivatie Analyse in.
  • de elementenvierhoek (vuur, lucht, water en aarde) om een persoonlijkheidstype vast te stellen. Hiermee is het mogelijk om je mogelijke groeirichtingen verder te bepalen.
  • je kernkwaliteiten d.m.v. o.a. de kernkwadranten van Daniel Ofman. Leer je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen kennen.
  • een inschatting van kansen en mogelijkheden in de nabije toekomst, dit zowel binnen als buiten de huidige baan;
  • een individuele aanbeveling en de aanzet tot een actieplan.

De gekozen aanpak is mede gebaseerd op de methode koersonderzoek van Adriaan Hoogendijk.

Elementenvierhoek

Elementenvierhoek

TMA-Talentenradar

TMA-talentenradar
Benut al je talenten en mogelijkheden

Zeg “Hallo” tegen

JE NIEUWE “IK”

Gun jezelf de kans op een nieuwe start en begin vandaag nog met investeren in je eigen groei!

Nu eindelijk die angsten eens loslaten?

Genoeg van de dagelijkse sleur?

Je hart nu echt gaan volgen?

Werken vanuit passie en overtuiging?

Wacht niet langer.

Zet vandaag nog de eerste stap!

Top