gtag('config', 'G-EEV9XWBXFD');

Maak ze gek. Het is de titel van een boek. Een goed boek over online marketing geschreven door Aartjan van Erkel (www.maakzegek.nl). Als je jezelf als ondernemer serieus neemt ( en dat lijkt mij een eerste vereiste?) ben je ook bezig met het vermarkten van je diensten of producten via het internet. Aartjan van Erkel begrijpt in mijn ogen als geen ander hoe je gebruik maakt van de internet en Social media om je te onderscheiden van je concurrenten. Het boek is een aanrader dus (en nee, ik heb geen aandelen of andere voordelen van deze aanbeveling, en @Aartjan, graag gedaan☺️).

Lezende in het boek besef ik dat de beschreven principes helemaal niet uniek zijn en vooral ook gaan over mij en jou als persoon. Hier kan ik dan ook een parallel trekken naar mijn (potentiële) klanten, jullie dus!?

In de huidige arbeidsmarkt gaat het, naast het hebben van de voor de functie noodzakelijke vaardigheden, vooral ook over hoe jezelf te verkopen. Ben jij je bewust wat jou onderscheidend maakt? Weet je wanneer je voor een werkgever interessant bent (en hoe je dat blijft)? Het vinden van een nieuwe baan gaat vooral over goede persoonlijke marketing. Het bewust en onbewust overtuigen van de ander van jouw kwaliteiten (bijvoorbeeld door een goed cv), het gebruiken slimme psychologische verkooptrucs en bovenal geloof in eigen kunnen, maken het verschil tijdens een sollicitatieproces en vergroten je kans op die nieuwe droombaan enorm. In de praktijk merk ik dat wij, Nederlanders, zo enorm terughoudend zijn in het verkopen van onszelf. Het is alsof we bang zijn onze eigen positieve punten te noemen. Vanuit onze opvoeding hebben we vaak de belemmerende overtuigingen meegekregen zoals; “bij ons in de familie doen wij dat niet“, “doe nu maar gewoon, dat is gek genoeg” of “wat zullen de buren wel niet zeggen?!“. Wel kunnen we heel goed noemen waar we niet zo goed in zijn. Jammer toch?!

Ik heb in ieder geval besloten te stoppen mijzelf op dit punt te belemmeren. En jij? Ontdekt je drijfveren, passie en kwaliteiten en leer ze te vermarkten. Ga op weg, bewandel nieuwe paden en maak ze gek! En als je hulp nodig hebt, ik ben in staat je verder te helpen en wandel graag met je mee.

Fijne week!